maanantai 15. huhtikuuta 2024

Pizza Napoletana tradizionale


Valmista pizzataikina aiemman ohjeen mukaan.

Täytteet

400 g San Marzano-tomaatteja tai kuorittuja tomaatteja
250 g bufala-mozzarellaa tai fior di lattea
Kapriksia maun mukaan
Ohuita valkosipulisiivuja 
Suolaa
Extra neitsytoliiviöljyä
Tuoretta basilikaa



Riko tomaatit kulhossa käsin tai haarukalla, kunnes saat kastikkeeseen tasaisen koostumuksen. 

Mausta tarvittaessa suolalla ja lisää muutama silputtu basilikanlehti.

Lämmitä uuni mahdollisimman korkeaan lämpötilaan (aseta uuni 250-280°C. )

Levitä taikina hyvin öljytylle pellille. Anna levätä peitettynä liinalla vielä 20-30 minuuttia.

Levitä tomaattikastike tasaisesti pizzapohjan päälle jättäen reunoille tilaa. 

Lisää mozzarellapalat tai fior di latte kastikkeen päälle.

Lisää sitten kaprikset ja ohuet valkosipulisiivut. Mausta oliiviöljyllä.

Laita pizza uunin alatasolle ja paista noin 10-12 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea ja juusto sulanut ja hieman ruskistunut.

Kun pizza on valmis, ota se uunista, lisää muutama tuore basilikanlehti, leikkaa se viipaleiksi ja tarjoile lämpimänä.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti