500 g 00 jauhoja
350 g vettä
1 pussi kuivahiivaa tai 10 g tuorehiivaa
2 tl hienoa suolaa
2 rkl oliiviöljyä taikinaan ja juuri tarpeeksi vuoan voitelemiseen.
Liuota hiiva 100 g:aan hieman lämmintä vettä ja lisää 100 g jauhoja. Odota 15 minuuttia ennen
käyttöä.
Sekoita aktivoitu hiiva loput jauhot ja jäljellä oleva vesi.
Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja.
Liuota suola lasiin, jossa on vähän vettä ja lisää se seokseen.
Sekoita hyvin. Lisää lopuksi öljy.
Työstä taikinaa yleiskoneella tai mieluummin käsin 10-15 minuuttia.
Laita taikina isoon astiaan ja peitä se kannella tai uunipellillä.
Anna kohota vähintään 2-3 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti