200g tuoretta lohta kuutioituna (ilman nahkaa ja ruotoja)
2 dl ruokakermaa
60 ml vodkaa
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
100g herneitä tai kirsikkatomaatteja
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Silputtua tuoretta persiljaa (koristeluun)
Kiehauta suolalla maustettu vesi kattilassa.
Keitä penne-pasta pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes se on al dente. Valuta pasta ja säästä hieman keitinvettä.
Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa keskilämmöllä.
Lisää hienoksi silputtu sipuli ja valkosipuli, ja kypsennä kunnes ne ovat pehmenneet ja tuoksuvat, noin 3-4 minuuttia.
Lisää lohikuutiot pannulle sipulin ja valkosipulin kanssa ja paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Ei saa ruskistua.
Kaada vodka pannulle ja anna sen haihtua muutaman minuutin ajan, kunnes alkoholi on kokonaan höyrystynyt.
Lisää ruokakerma pannulle ja sekoita hyvin.
Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kastike hieman sakenee.
Jos käytät herneitä tai kirsikkatomaatteja, lisää ne pannulle ja keitä vielä 2-3 minuuttia.
Lisää keitetyt penne-pastat pannulle lohikastikkeen kanssa ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin.
Jos kastike on liian paksua, voit lisätä hieman pastan keitinvettä saadaksesi halutun koostumuksen.
Maista ja säädä suolan ja pippurin määrää oman maun mukaan.
Tarjoiluvaiheessa koristele silputulla tuoreella persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti