maanantai 15. huhtikuuta 2024

Ricotta-mansikkakakku


Pohja
4 kananmunaa
200 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitmunan kuori raastettuna (valinnainen) 

Täyte
250 g tuoretta ricottaa
2 dl kermaa 
80 g tomusokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
200 g mansikoita, pestynä ja ohuina viipaleina
Tuoreita mansikoita koristeluun 
Mansikkahilloa
Amarettolikööriä (valinnainen), kostuttamiseen


Pohja

Esilämmitä uuni 180°C ja vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla.

Vatkaa kulhossa kananmunat sokerin kanssa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Lisää raastettu sitruunan kuori.

Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne varovasti kananmuna-sokeriseokseen. 

Kaada taikina valmistettuun vuokaan ja tasoita hyvin.

Paista noin 20-25 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea ja täysin kypsä (kokeile tikulla). 

Anna pohjan jäähtyä kokonaan ja leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi valitsemaasi vuokaan.


Täyte

Vatkaa ricotta, josta on poistettu ylimääräinen neste, tomusokerin kanssa. 
Lisää sitten kerma keskikovaksi vaahdotettuna. 


Kokoaminen

Aloita asettamalla pohjapalat suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle.

Halutessasi voit kostuttaa pohjapaloja hieman amarettoliköörillä.

Levitä ohut kerros mansikkahilloa ja asettele mansikkaviipaleita päälle. Peitä puolikkaalla ricottatäytteestä.

Lisää toinen kerros pohjapaloja ricottatäytteen päälle.

Levitä taas mansikkahilloa ja lisää lisää tuoreita mansikkaviipaleita.

Peitä lopulla ricottatäytteellä.

Laita jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi.


Ennen tarjoilua koristele kakku tuoreilla mansikoilla ja ripottele päälle sokeria.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti