3 omenaa (mieluiten leivontaan sopivia omenoita, kuten renettejä)
200 g mascarponea
50 g sokeria
1 sitruuna (mehu ja raastettu kuori)
2 rkl aprikoosihilloa (kiillotukseen)
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet kulhoon ja sekoita niihin sitruunamehu ja raastettu kuori estääksesi omenoiden tummumista.
Sekoita mascarpone ja sokeri kulhossa, kunnes saat tasaisen ja sileän seoksen.
Kauli lehtitaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Jaa mascarpone tasaisesti taikinan päälle jättäen noin 2 cm vapaaksi reunasta. Asettele omenaviipaleet mascarponen päälle koristeellisesti.
Taita taikinan reunat omenoiden päälle, luoden rustiikkisen reunuksen.
Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes kakku on kullanruskea ja omenat ovat pehmeitä.
Lämmitä aprikoosihilloa kattilassa ja sivele se varovasti omenoiden pinnalle antamaan kiiltävän pinnan.
Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennen leikkaamista. Tarjoile huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti