sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Pinaatti-kinkkurulla.


Voitaikina:

250g       vehnäjauhoja
125g       kylmää voita kuutioituna
1             ripaus suolaa
60 ml      kylmää vettä

Täyte:

150g       tuorejuustoa (voit käyttää myös ricottaa)
200g       tuoretta pinaattia pestynä
1             kananmuna (voiteluun) 
               suolaa ja pippuria maun mukaan
               muskottipähkinää maun mukaan


Kauli voitaikina jauhotetulla pinnalla suorakulmion muotoiseksi.

Levitä paistetut pinaatit tasaisesti taikinan päälle, jätä reunoille tilaa. Aseta kinkkusiivut pinaatin päälle ja levitä tuorejuustoa tasaisesti kinkkusiivujen päälle.

Kääri taikina pitkältä sivulta rullalle.

Siirrä rulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Voitele pinta kananmunalla.

Paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes rulla on kauniin kullanruskea ja rapea.

Anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat viipaleiksi ja tarjoilet.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti