4 annosta
1 oksa rosmariinia
600 g kanankoipia ja -reisiä
Raastettua inkivääriä maun mukaan
300 g sipulia
suolaa maun mukaan
500 g perunoita
50 g extra-neitsytoliiviöljyä
1 sitruuna
Perunoille:
50 g extra-neitsytoliiviöljyä
suolaa maun mukaan
1 oksa rosmariinia
1/2 tl ruokasoodaa
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuorimatta suuriksi lohkoiksi. Laita perunalohkot kylmään veteen yhdessä ruokasoodan kanssa ja jätä jääkaappiin.
Pese kananliha ja erota reisiluut koivista. Poista ylimääräinen rasva.
Sekoita sitruunamehu, raastettu inkivääri, suola ja oliiviöljy. Sivele seos kananlihan päälle uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää rosmariinin oksa.
Paista uunissa 220 asteessa 40 minuuttia keskitasolla. Tarkista loppuvaiheessa tikulla, ettei kanasta valu enää punaista nestettä.
Leikkaa sipulit renkaiksi ja sekoita ne perunoiden kanssa, kun olet valuttanut ne vedestä. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä, sekoita ainekset hyvin.
40 minuutin esikypsennyksen jälkeen lisää kanan päälle perunat ja sipulit, sekä uusi rosmariininoksa. Jatka paistamista vielä 40 minuuttia samassa lämpötilassa.
Anna ruoan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti