500 g vehnäjauhoja
iso kukkakaali
250 g Gorgonzola-juustoa tai vastaavaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
öljyä paistamiseen
Kypsennä höyryssä kukkakaalia muutaman minuutin ajan. Kaali on ensin huuhdeltava ja paloiteltava pienemmiksi paloiksi yhdessä kahden kuoritun valkosipulinkynnen kanssa.
Murustele Gorgonzola tai vastaava juusto.
Kun kaali on kypsää, anna sen jäähtyä kunnolla. Hienonna se sitten vielä pienemmiksi paloiksi ja sekoita siihen murustettu Gorgonzola.
Sekoita suuressa kulhossa kaali ja juusto vehnäjauhojen kanssa. Sekoita kaikki huolellisesti ilman, että kaali menee liian hienoksi. Lisää öljy, suola ja reilu määrä karkeasti jauhettua mustapippuria.
Lisää vettä vähitellen taikinaan, kunnes seos on tarpeeksi pehmeää kauhottavaksi paistamista varten.
Lämmitä paistamiseen tarvittava öljy suuressa syvässä paistinpannussa tai kattilassa lämpötilaan 170C.
Paista lusikallisia taikinaa kerrallaan, käännellen niitä lastalla, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Nosta ne pois kuumasta öljystä ja aseta talouspaperin päälle valumaan.
Nauti lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti