4-6 annosta
400 g tuorepastaa (tagliatelle)
400-350 g simpukoita (kuorineen)
400 g sinisimpukoita
400 g kuorittuja katkarapuja
450 g kuorittuja kirsikkatomaatteja
1 nippu persiljaa, lehdet ja varret
suolaa
mustapippuria
extra-neitsytoliiviöljyä
3-4 valkosipulinkynttä
Aloita valmistelemalla merenelävät. Huuhtele simpukat ja laita ne kulhoon lisäten noin 1 ruokalusikallinen suolaa. Peitä vedellä ja anna niiden "puhdistua" noin tunnin ajan.
Puhdista myös sinisimpukat.
Ota nippu persiljaa ja irrota lehdet. Säilytä varret. Hienonna persiljalehdet.
Lämmitä paistinpannussa oliiviöljyä ja lisää persiljan varret ja 2 valkosipulinkynttä. Anna niiden maustua pari minuuttia, sitten käännä lämpöä korkeammalle ja lisää sinisimpukat ja simpukat. Tarvittaessa voit lisätä hieman kuumaa vettä helpottamaan simpukoiden aukeamista ja peitä pannu kannella.
Aseta siivilä kulhon päälle ja kun simpukat alkavat aueta, ota ne kiinni pihtien avulla ja laita ne siivilään. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, kaada myös keitinliemi siivilän läpi ja säästä se.
Laita suolalla maustettu vesi kiehumaan isoon kattilaan, jossa aiot keittää Scialatielli-pastan.
Samalla paistinpannussa lisää hieman oliiviöljyä ja vielä yksi valkosipulinkynsi. Kun öljy on kuumaa, laita katkaravut pannulle ja paista niitä vain yhdeltä puolelta noin kaksi minuuttia keskilämmöllä.
Lisää sitten kuoritut kirsikkatomaatit ja laske lämpöä roiskeiden välttämiseksi. Lisää hieman simpukoiden ja sinisimpukoiden keitinlientä. Kypsennä noin 5 minuuttia.
Poista tyhjät simpukoiden puolikkaat ja valkosipuli sekä persiljan varret.
Noin 7 minuutin kuluttua poista valkosipuli tomaattikastikkeesta ja lisää sinisimpukat ja simpukat. Anna niiden maustua muutama minuutti ja sammuta liesi.
Keitä Scialatielli-pastaa 3-4 minuuttia, mutta varmista, että se on "al dente".
Siirrä pasta mereneläväkastikkeeseen. lämmitä liedellä ja lisää lisää simpukoiden ja sinisimpukoiden keitinlientä ja kypsennä muutama minuutti varovaisesti sekoittaen. Mausta suolalla, mustapippurilla, lisää hieman oliiviöljyä ja lisää hienonnettu persilja.
Jaa pasta kuumana lautasille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti