lauantai 14. lokakuuta 2023

Garibaldin liharullat

4 annosta


700 g          vasikanpaistiviipaleita
200 g          jauhettua vasikanlihaa
50 g            ilmakuivattua kinkkua
50 g            salamia
1                 muna
                   maitoa
                   korppujauhoja
                   pieni omena
30               kuorittua Brontenpistaasia
1 lasi           marsalaviiniä
3 rkl            oliiviöljyä
                    nokare voita
                    riittävästi lihalientä


Paloittele ilmakuivattu kinkku ja sekoita se jauhetun vasikanlihan kanssa. 

Lisää 2 ruokalusikallista korppujauhoja, muna, puoli lasillista maitoa, pistaasit. kuorittu ja raastettu omena, ripaus suolaa ja kourallinen mustapippuria. 

Levitä täyte lihaviipaleelle.

Kääri liha rullalle ja sido se kokkinauhalla tai keittiölangoilla.

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja aseta liharulla siihen. Ruskista se joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla, valuta päälle marsala-viiniä, ja anna sen haihtua.

Jatka kypsennystä matalalla lämmöllä noin puolentoista tunnin ajan, lisäten ajoittain muutaman ruokalusikallisen lihaliemestå. Kun rulla on kypsä. anna sen jäähtya ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi,


Lisukkeeksi esim. kiehautetut tuoreet tai pakastetut vihreät pavut, maustettuna hienonnetulla valkosipulilla, pippurilla ja oliiviöljyllä.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti