25cm irtopohjavuokaan
6 keltaista omenaa (ei happamia)
4 kananmunaa
5 dl maitoa
120g sokeria
6 dl auringonkukkaöljyä
250g mascarponea
200g durumvehnäjauhoja (semola rimacinata)
10g leivinjauhetta
60g tummaa suklaata leivontaan
1 dl rusinoita
muutama tippa vaniljauutetta
sitruunan kuoriraaste
hasselpähkinärouhetta koristeluun
Kuumenna ensin kiertoilmauuni 180 asteeseen. Valmista sitten omenat: kuori ne, poista siemenkota ja leikkaa paksuiksi noin 2 cm paksuiksi lohkoiksi. Ripottele lohkoille kanelia ja paahda uunissa 3-4 minuuttia, jotta ne hieman pehmenevät.
Ota suuri kulho omenapiirakan taikinan valmistamiseen. Vatkaa kananmunat sokerin kanssa 5 minuuttia, lisää sitten kaikki muut ainekset, mukaan lukien leivinjauhe viimeisenä, ja sekoita 4-5 minuuttia puulusikalla.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Aseta omenalohkot taikinan päälle, paksu pinta ylöspäin. Paina ne melkein kokonaan taikinan sisään. Ripottele päälle hieman hasselpähkinärouhetta. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.
Sammuta uuni, älä ota piirakkaa heti ulos vaan pidä uunin luukku auki puulusikalla avustamalla vielä 5 minuuttia.
Voit tarjoilla piirakan viipaleet kermavaahdon kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti