lauantai 14. lokakuuta 2023

Rustiikkinen omenapiirakka

25cm irtopohjavuokaan


6            keltaista omenaa (ei happamia)

4            kananmunaa
5 dl        maitoa
120g      sokeria
6 dl        auringonkukkaöljyä
250g      mascarponea
200g      durumvehnäjauhoja (semola rimacinata)
10g        leivinjauhetta
60g        tummaa suklaata leivontaan
1 dl        rusinoita
              muutama tippa vaniljauutetta
              sitruunan kuoriraaste

              hasselpähkinärouhetta koristeluun


Kuumenna ensin kiertoilmauuni 180 asteeseen. Valmista sitten omenat: kuori ne, poista siemenkota ja leikkaa paksuiksi noin 2 cm paksuiksi lohkoiksi. Ripottele lohkoille kanelia ja paahda uunissa 3-4 minuuttia, jotta ne hieman pehmenevät.

Ota suuri kulho omenapiirakan taikinan valmistamiseen. Vatkaa kananmunat sokerin kanssa 5 minuuttia, lisää sitten kaikki muut ainekset, mukaan lukien leivinjauhe viimeisenä, ja sekoita 4-5 minuuttia puulusikalla.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Aseta omenalohkot taikinan päälle, paksu pinta ylöspäin. Paina ne melkein kokonaan taikinan sisään. Ripottele päälle hieman hasselpähkinärouhetta. Paista 180 asteessa 45-50 minuuttia.

Sammuta uuni, älä ota piirakkaa heti ulos vaan pidä uunin luukku auki puulusikalla avustamalla vielä 5 minuuttia. 

Voit tarjoilla piirakan viipaleet kermavaahdon kera.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti