lauantai 14. lokakuuta 2023

Tuorepasta


6 annosta


400 g           durumvehnäjauhoja (semola rimacinata)
100 g           vehnäjauhoja (tipo 00)
4                  kananmunaa.


Sekoita jauhot ja kananmunat. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Muotoile siitä pallo ja kaari se kelmun sisään. Anna sen levätä noin puoli tuntia.

Sillä aikaa valmista pastakone ja pidä durumvehnäjauhoja saatavilla.

Taikinan levättyä muotoile siitä melko pitkä pötkö ja vedä se pastakoneen leveimmän asetuksen kautta 4-5 kertaa, kunnes pasta on tasalaatuista ja notkeaa.

Leikkaa taikina 10 cm pitkiin suorakulmioihin ja vedä ne sitten koneen rullien läpi asetuksella numero 4 tai 5, niin että pastasta tulee vain muutaman millimetrin paksuista. 

Vedä tämä saatu pastalevy sitten pastaleikkurin läpi. Laita sivuun valmistetut pastanauhat ja ripottele niiden päälle hieman jauhoja.

Toista sama jokaisen muotoilemasi suorakulnaisen taikinan (tai paksun pastalevyn osalta).

 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti