1 kg vehnäjauhoja
550 ml vettä
50 g oliiviöljyä
10 g tuoretta hiivaa.
Valmista "Sgabei" leivät yhdistämällä kaikki ainekset ja anna taikinan nousta noin tunti.
Sen jälkeen vaivaa taikina uudelleen ja anna sen kohota jääkaapissa 24 tuntia.
Käytettäessä ota vain tarvittava määrä taikinaa ja muotoile siitä pallo.
Anna taikinan kohota ulkona neljä tuntia, jonka jälkeen kauli se ohueksi levyksi (0,5 cm).
Leikkaa haluamasi kokoisiksi suorakulmioiksi ja paista niitä (muutamia kerrallaan, jotta öljyn lämpötila ei laske liikaa) maapähkinäöljyssä tai sekoituksessa auringonkukkaöljyä ja oliiviöljyä.
Laita ne sen jälkeen talouspaperin päälle ja lisää hieman suolaa päälle.
Voit täyttää ne makusi mukaan: kinkulla, juustoilla, paahdetuilla vihanneksilla, savustetulla kalalla, öljyssä säilötyllä tai paistetulla kalalla.
Tänään olemme valinneet kaksi täytettä:
Ilmakuivattua kinkkua, provolone-juustoa ja rucolaa |
kypsiä päärynöitä, gorgonzolajuustoa ja ripaus mustapippuria. |
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti