lauantai 15. huhtikuuta 2023

Porkkanakakku sitruunakuorrutuksella ja pistaasirouheella.

22-24 cm irtopohjavuokaan

250 g        hienoksi raastettuja porkkanoita
200 g        vehnäjauhoja
200 g        sokeria
3               kananmunaa
1 tl           leivinjauhetta
150 ml     auringonkukkaöljyä
1 tl           kanelia
1/2 tl        muskottipähkinää
                ripaus suolaa
50 g         karkeaksi rouhittua pistaasimurskaa


Ainekset sitruunakuorrutukseen:

200 g       tomusokeria
50 ml       sitruunamehua
1              sitruunan raastettu kuori


Ainekset Mascarponekreemiin:

400 g       tomusokeria
500g        Mascarponea

 

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

Sekoita porkkanaraaste, vehnäjauhot, sokeri, kananmunat, leivinjauhe, auringonkukkaöljy, kaneli, muskottipähkinä ja suola keskenään.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys tikulla.

Anna kakun jäähtyä ja poista se sitten vuoasta.


Valmista sitruunakuorrutus:

Siivilöi tomusokeri kulhoon.

Lisää sitruunanmehu ja raastettu sitruunankuori.

Sekoita ainekset huolellisesti keskenään.

Laita kuorrutus tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes se on sileää ja tasaista.

 

Valmista Mascarponekreemi:

Sekoita keskenään tomusokeri ja Mascarpone, esim. varovasti vatkaimella.


Leikkaa kakku kahteen osaan. 

Laita Mascarponekreemiä kerrosten väliin.

Levitä kuorrutus kakun päälle.

Ripottele päälle pistaasirouhe.

Anna levätä jääkaapissa n. puoli tuntia.






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti