1 kg kanan paloja
5 dl piimää
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl makeaa paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl hienonnettua persiljaa
1 tl hienonnettua timjamia
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl perunajauhoja
maapähkinäöljyä paistamiseen
1 sitruuna koristeluun
Sekoita isossa kulhossa piimä, hienonnettu valkosipuli, makea paprikajauhe, suola, mustapippuri, hienonnettu persilja ja timjami, kunnes seos on tasaista.
Lisää kananpalat marinadiin ja sekoita hyvin, jotta marinadi peittää kananpalat kokonaan. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
Kuumenna maapähkinäöljyä isossa paistinpannussa keskilämmöllä.
Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot kulhossa.
Ota kananpalat marinadista ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä, jotta ylimääräinen neste poistuu.
Kierittele kananpalat jauhoseoksessa, paina jauhoseos hyvin kiinni jokaiseen kananpalaan.
Kun maapähkinäöljy on kuumaa, ota kananpalat ja paista niitä pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Käännä kananpaloja välillä paistamisen aikana. Jokainen kananpala kestää noin 10-15 minuuttia kypsentää, riippuen kananpalan koosta.
Kun kananpalat ovat kypsiä, ota ne pannulta ja laita ne keittiöpyyhkeen päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
Koristele sitruunan lohkoilla ja tarjoile kuumana.
Valmista lisukkeeksi oman makusi mukaan sekasalaatti tai uuniperunoita tai friteerattuja perunoita.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti