550 ml vettä
50 g oliiviöljyä
10 g tuorehiivaa
Valmista sgabei yhdistämällä kaikki ainekset ja anna taikinan kohota 2-3 tuntia.
Vaivaa uudelleen ja anna levätä vähintään 30 minuuttia, mieluiten jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa 12 tuntia.
Kauli taikina kaulimella 0,5 cm ohueksi.
Leikkaa haluamasi kokoisiksi suorakulmioiksi.
Kuumenna maapähkinäöljy (tai auringonkukka-oliiviöljyn seos) korkeaan lämpötilaan 170-180 astetta.
Paista taikinan suorakulmiot muutama kerrallaan, jotta öljyn lämpötila ei laske, ja aseta ne sitten imukykyiselle paperille.
Ripottele pinnalle ripaus hienoa suolaa.
Voit täyttää ne millä tahansa haluamallasi aineella: grillatuilla tai tuoreilla vihanneksilla, kinkulla, juustolla, mozzarellalla, kalalla - tai jopa Nutellalla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti