lauantai 15. huhtikuuta 2023

Sgabei liguri

1 kg         00 jauhoja
550 ml     vettä
50 g         oliiviöljyä
10 g         tuorehiivaa



Valmista sgabei yhdistämällä kaikki ainekset ja anna taikinan kohota 2-3 tuntia. 

Vaivaa uudelleen ja anna levätä vähintään 30 minuuttia, mieluiten jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa 12 tuntia.

Kauli taikina kaulimella 0,5 cm ohueksi. 

Leikkaa haluamasi kokoisiksi suorakulmioiksi. 

Kuumenna maapähkinäöljy (tai auringonkukka-oliiviöljyn seos) korkeaan lämpötilaan 170-180 astetta.

Paista taikinan suorakulmiot muutama kerrallaan, jotta öljyn lämpötila ei laske, ja aseta ne sitten imukykyiselle paperille.

Ripottele pinnalle ripaus hienoa suolaa. 



Voit täyttää ne millä tahansa haluamallasi aineella: grillatuilla tai tuoreilla vihanneksilla, kinkulla, juustolla, mozzarellalla, kalalla - tai jopa Nutellalla!



 
 
 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti