4 viipaletta ossobucoa
100 g voita
jauhoja maun mukaan
1 sipuli
1 tölkki hienonnettua tomaattia
1 pussi sahramia
150 ml valkoviiniä
150 g Grana Padanoa
persiljaa maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
1 sitruuna
kanaliemi maun mukaan
kupillinen kirsikkatomaatteja.
Kanaliemi
Keitä 3 litraa vettä ja 4-5 kanaliemikuutiota. Varmista, ettei se ole liian suolaista.
Ossobucon keittäminen
Pese ossobuco huolellisesti poistaaksesi kaikki luunpalaset. Leikkaa veitsellä viiltoja niitä ympäröiviin kalvoihin.
Kaada vähän jauhoja tasaiselle lautaselle ja jauhota ossobuco-viipaleet. Kun ne on jauhotettu, aseta ne leivinpaperille.
Kuutioi tomaatit.
Hienonna sipuli hienoksi ja kaada se isoon kattilaan, jossa on 50 g sulatettua voita. Anna kypsyä hieman, kun se muuttuu läpinäkyväksi lisää jauhotetut lihaviipaleet ja ruskista molemmin puolin.
Lisää pilkotut tomaatit, suola, sekoita hyvin puulusikalla ja lopuksi kaada liemi, vähintään 3 reilua kauhallista
Keitä korkealla lämmöllä, kunnes neste kiehuu, alenna sitten lämpö minimiin ja keitä hitaasti puolitoista tuntia kansi hieman raollaan, jotta höyry pääsee ulos. Ole varovainen kypsennyksen aikana, liemi tiivistyy, lisää aina vähän lientä, jotta ossobuco ei tartu kiinni. Muista myös ravistaa kattilaa silloin tällöin, jotta liha ei tartu kattilaan kiinni.
Lisää noin 5 minuutin kuluttua kypsennyksen päättymisestä sitruunan raastettu kuori, oksa hienonnettua persiljaa ja hyvin hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita hyvin ja sammuta liesi. Pidä kattila peitettynä lämmön ja aromien säilyttämiseksi.
Risotto
Kuumenna ensin kanaliemi ja kun se kiehuu, voit aloittaa riisin paahtamisen.
Hienonna sipuli erittäin hienoksi, kaada se kattilaan ja pehmennä kahdella ruokalusikallisella
öljyä. Kun sipuli on läpinäkyvää (kuullottunutta), poista se kattilasta ja soseuta.
Kaada riisi kattilaan, laita liesi maksimille, sen tulee olla aina maksimissaan, tästä eteenpäin
loppuun asti.
Paahda riisi, sekoita nopeasti puu- tai silikonialusikalla, kosketa kun se on erittäin kuuma ja se polttaa sormia, lisää soseutettu sipuli, sekoita nopeasti muutaman sekunnin ajan ja kaada joukkoon valkoviini, anna viinin haihtua hyvin, älä kiirehdi.
Kaada lopuksi kauhallinen lientä ja aloita keittäminen. Tästä eteenpäin ruoanlaitto kestää noin 18/20 minuuttia, sinun on aina sekoitettava hyvin, myötäpäivään, reunoilta ja keskeltä.
Heti kun liemi on imeytynyt, sinun on lisättävä kauhallinen, ei enempää, muuten estät kypsennyksen. Tässä piilee vaikeus: sinun on aina sekoitettava nopeasti, koska pieninä annoksina kaadettu liemi imeytyy hyvin nopeasti.
Lisää sahrami noin kymmenen minuutin kuluttua kypsennyksen päättymisestä.
Kun lisäät viimeisen kauhallisen lientä, voit lisätä risottoon suolaa. Pari ripausta riittää, mutta ripottele suola aina ylhäältä, jotta se jakautuu tasaisemmin.
Yritä pitää risotto aina kermaisena liemen kanssa, lisää lopuksi voi ja parmesaani, kun olet kääntänyt lieden pois päältä.
Ravista kattilaa hyvin, näetkö aallon? Risotto on valmis!
Voit tarjoilla risoton yhdessä ossobucon ja raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti