sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Maltagliati sieni- ja pähkinäkastikkeella.

4 annosta

Tuorepastan ainekset
• 200 g jauhoja 00
• 2 munaa

Kastikkeen ainekset
• 100 g kuutioitua pekonia
• 25 g saksanpähkinän ytimiä (silputtuna)
• 150 g tuoreita porcini-sieniä tai 50 g kuivattuja
• 150 g kantarelleja
• 50 g parmesaanijuustoa
• 1 oksa hienonnettua persiljaa
• 1 valkosipulinkynsi
• suolaa ja pippuria tarpeen mukaan
• oliiviöljyä tarpeen mukaan

 

Tuorepastan valmistaminen

Riko munat jauhojen kraatteriin ja sekoita hitaasti haarukalla, kunnes ainekset ovat hyvin
sekoittuneet. 

Peitä taikina liinalla ja anna levätä 30 minuuttia.

Jauhota sitten työtaso ja tuorepastakone. Muotoile taikina leveiksi suikaleiksi (kuten lasagnelevy) ja
ripottele päälle jauhoja (ei liikaa). Anna lasagnen kovettua hieman.

Leikkaa lasagnenauhan pituudelta ja sitten leveydeltä valitsemalla itse mieluisimman 'maltaglio'-
muodon (yleensä ne ovat vinoneliön muotoisia). 

Keitä niitä 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.



Kastikkeen  valmistaminen

Liota kuivattuja sieniä pienessä määrässä kuumaa vettä tai puhdista tuoreet sienet harjalla.

Viipaloi sienet puristamisen jälkeen ja mausta niitä muutama minuutti pannulla oliiviöljyllä e.v. (2
rkl), mukana murskattu ja kuorittu valkosipuli (valkosipuli on poistettava, kun se on ruskistunut):

Lisää kypsennyksen lopussa suolaa ja pippuria ja aseta sivuun. 

Ruskista pekoni samalla pannulla.

Laita sienet, osa pekonista, osa parmesaanijuustoa (1 rkl), osa saksanpähkinöistä ja osa persiljaa
tehosekoittimeen ja sekoita kaikki kermaiseksi.

Keitä maltagliatia 3 minuuttia. Valuta ja laita ne yhdessä sienikerman kanssa kuumalle pannulle,
lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. Sekoita varovasti.

Valmista annokset koristelemalla lopulla pekonilla, parmesaanilla, ripauksella pippuria ja
hienonnetulla persiljalla. 



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti