sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Makea focaccia gorgonzolalla ja viinirypäleillä.


Ainekset 40x40 cm vuokaan
• 500 g jauhoja 00
• 100 g hunajaa
• 15 g kuivahiivaa
• 250 ml vettä (täysi lasi)
• 50 g suolatonta voita
• 500 g vihreitä tai tummia rypäleitä (siemenettömiä)
• 250 g murskattua gorgonzolaa (tai halutessasi fetajuustoa)


Valmistaminen

Liuota kuivahiiva veteen teelusikallisen sokerin kanssa herätelläksesi sitä.

Noin kymmenen minuutin kuluttua sekoita nestemäinen hiiva jauhojen kanssa ja vaivaa käsin tai
yleiskoneella tasaiseksi seokseksi.

Alusta taikinaa käsin ja lisää kuutioitu voi: sekoita kaikki hyvin. 

Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia.

Nostattamisen jälkeen jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile 2 suorakulmiota
mukauttamalla ne käyttämääsi vuokaan.

Aseta suorakulmio leivinpaperin päälle ja sitten uunipellille. Rei’itä haarukalla paistamisen
helpottamiseksi.

Asettele osa rypäleistä pohjasuorakulmion päälle, sitten murustettu juusto ja lopuksi sen kanssa ohuena nauhana hunaja.

Peitä kaikki taikinan toisella suorakulmiolla (kannella) ja sulje reunat huolellisesti. Peitä kansi
lopuilla rypäleillä, voitele sulatetulla voilla ja lisää hunaja vasta kypsennyksen lopussa.

Paista 20 minuuttia (kunnes muodostuu rapea kuori) esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa.

Odota kypsennyksen jälkeen, että focaccia jäähtyy ja leikkaa paloiksi.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti