28 cm:n piirakkavuoka
Ainekset granaattiomenakreemiin
- granaattiomenamehu: 400 ml
- vesi: 100 ml
- sitruunamehu: 100 ml
- sokeri: 200 g
- maissitärkkelys: 50 g
Ainekset murotaikinapohjaan
- jauhot: 300 g
- voita: 120 g (kylmä)
- munat: 2 (2 keltuaista ja 1 kokonainen muna) jääkaapista
- tomusokeri: 100 g
- leivinjauhe: 1/2 tl
- luomu sitruuna: 1 (vain raastettu kuori)
-1 ripaus hienoa suolaa
Ainekset marenkiin
- munanvalkuainen: 3
- tomusokeri: 7 rkl
Valmistus
Vatkaa munat tomusokerin kanssa.
Lisää jauhot leivinjauheineen, raastettu sitruunankuori
Vaivaa nopeasti kylmin käsin (valmista allas kylmää vettä).
Lisää kuutioiksi leikattu kylmä voi.
Muotoile taikina palloksi ja peitä kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi.
Kun murotaikina on valmis, levitä se vuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Paksuuden
tulee olla 1/1 senttimetriä ja reunojen tulee olla erittäin korkeita.
Pistele pohja haarukalla ja paista 160 asteessa 20-25 minuuttia.
Valmista odotellessa Granaattiomenakreemi ja marenki:
Granaattiomenakreemi
Kuori granaattiomenat niin, että saat 400 ml mehua (jätä osa sivuun koristelua varten).
Laita granaattiomenan siemenet sekoittimeen tai vihannesmyllyyn.
Suodata tiiviillä siivilällä tai kankaan läpi.
Laimenna maissitärkkelys vedellä tarttumattomassa kattilassa, lisää sitten sokeri, sitruunamehu ja
granaattiomenamehu.
Sakeuta kreemi liedellä keski-alhaisessa lämpötilassa sekoittaen vispilällä.
Heti kun huomaat kreemin paksuuntumisen, poista se liedeltä ja jatka sekoittamista, anna jäähtyä
muutama minuutti. Laita kreemi kylmään astiaan ja anna jäähtyä edelleen.
Marenki
Vatkaa 3 valkuaista 7 ruokalusikallisen tomusokerin kanssa.
Ota esipastettu torttupohja uunista.
Peitä murotaikina granaattiomenakreemillä.
Lisää sitten marenki litistämättä sitä lusikka lusikalta.
Paista 160 asteessa 10 minuuttia. Anna sen sitten jäähtyä ja laita jääkaappiin.
Torttu kannattaa syödä kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti