sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Antipasto all'italiana: bruschette di focaccia con salumi e formaggi italiani

4 annosta

4 annosta focacciaa 10 x 10 cm
oliiviöljyä
valkosipulia
suolaa
erilaisia leikkeleitä
erilaisia juustoja
kuivattuja tomaatteja
2 munakoisoa
öljyyn säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
keskikokoinen purkillinen vihreitä oliiveja
purkki öljyyn säilöttyä tonnikalaa
tuoretta minttua, basilikaa timjamia
kapriksia
anjovisfileitä
pippuria


Focaccia valmistetaan  pizza-ohjeen mukaan. Leikkaa valmis focaccia n. 10x10cm paloihin.
Laita focaccia-leipästen päälle makusi mukaan leikkeleitä, juustoja, tahnoja yms.



Oliivipatè

300g vihreitä kivettömiä oliiveja suolavedessä.
100g extra-vergine-oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
chiliä tuoreena tai maustejauheena

Sekoita kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.


Munakoisopatè

2 suurta munakoisoa
1 valkosipulin kynsi
20g raastettua Pecorino-romano-juustoa
2 rkl silputtua persiljaa
suolaa
pippuria
extra-vergine-oliiviöljyä

Leikkaa munakoisot pitkittäin kahtia. Leikkaa pintaan viiltoja ja asettele munakoisopuolikkaat pellille. Valuta päälle hieman oliiviviöljyä ja paista 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Älä päästä munakoisoja aivan veteliksi. Ota munakoisot uunista ja valuta ylimääräinen neste pois. Soseuta sauvasekoittimella munakoison sisus ja muut ainekset tasaiseksi tahnaksi.


Patè kuivatuista tomaateista

300g kuivattuja tomaatteja (valutettuna, jos käytät öljyyn säilöttyjä)
3 valkosipulin kynttä
1 rkl suolattuja kapriksia (huuhtele ennen käyttöä)
4 anjovisfileetä
mintun oksa
nippu basilikaa

Sekoita kaikki ainekset tahnaksi sauvasekoittimella.






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti