sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Torta di mele con salsa al basilico


25 cm irtopohjavuoka

Pohja:
300 g    jauhoja "00"
210g     voita
60g       sokeria
1           sitruuna
1 pss     kuivahiivaa (15g)
             kermaa

Täyte:
8           omenaa
60g       rusinoita
70g       tummaa sokeria
40g       pinjan siemeniä
4-5        savoiardi-keksiä

Basilika-salsa:
2           vihreää omenaa
60g       tomusokeria
8           basilikan lehteä
1           sitruuna


Sekoita tehosekoittimessa jauhot, sokeria, kuivahiiva, sitruunan raastettu kuori, 1 rkl kermaa sekä sulatettu voi. Alusta taikinaksi ja jätä se lepäämään peitettynä 30 minuutiksi.

Kuorin täytteen omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenat, siivilöity sitruunan mehu, pijan siemenet sekä tumma sokeri keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon myös rouheiksi paloiksi murennetut savoiardi-keksit.

Jaa taikina kahteen osaan. ja muotoile kummastakin ohut pyöreä levy. Laita toinen levy voidellun ja jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle niin, että taikina nousee vuoan yläreunaan asti. Levitä omenaseos tasisesti vuokaan ja laita toinen taikinalevy kanneksi. Purista taikinalevyjen reunat tiiviisti yhteen. Tee taikinakanteen veitsellä viiltoja koristeeksi.

Paista 160 asteessa n. 30 min.

Valmistele basilikasalsa. Kuori ja paloittele vihreät omenat. Soseuta ne yhdessä tomusokerin, sitruunamehun ja basilikan lehtien kanssa tasaiseksi salsaksi.

Tarjoile omenatorttuviipaleet basilikasalsan kanssa.


























Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti