sunnuntai 27. lokakuuta 2019
Torta di mele con salsa al basilico
25 cm irtopohjavuoka
Pohja:
300 g jauhoja "00"
210g voita
60g sokeria
1 sitruuna
1 pss kuivahiivaa (15g)
kermaa
Täyte:
8 omenaa
60g rusinoita
70g tummaa sokeria
40g pinjan siemeniä
4-5 savoiardi-keksiä
Basilika-salsa:
2 vihreää omenaa
60g tomusokeria
8 basilikan lehteä
1 sitruuna
Sekoita tehosekoittimessa jauhot, sokeria, kuivahiiva, sitruunan raastettu kuori, 1 rkl kermaa sekä sulatettu voi. Alusta taikinaksi ja jätä se lepäämään peitettynä 30 minuutiksi.
Kuorin täytteen omenat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita omenat, siivilöity sitruunan mehu, pijan siemenet sekä tumma sokeri keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon myös rouheiksi paloiksi murennetut savoiardi-keksit.
Jaa taikina kahteen osaan. ja muotoile kummastakin ohut pyöreä levy. Laita toinen levy voidellun ja jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle niin, että taikina nousee vuoan yläreunaan asti. Levitä omenaseos tasisesti vuokaan ja laita toinen taikinalevy kanneksi. Purista taikinalevyjen reunat tiiviisti yhteen. Tee taikinakanteen veitsellä viiltoja koristeeksi.
Paista 160 asteessa n. 30 min.
Valmistele basilikasalsa. Kuori ja paloittele vihreät omenat. Soseuta ne yhdessä tomusokerin, sitruunamehun ja basilikan lehtien kanssa tasaiseksi salsaksi.
Tarjoile omenatorttuviipaleet basilikasalsan kanssa.
Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti