4 annosta
2 kokonaista broilerin rintafileetä
pekonia
Emmentalia
(tai savustettua scamorza-juustoa
tai goudaa.)
rosmariinia
currya
pippurisekoitusta
suolaa
kananmuna
suuri appelsiini
korppujauhoja sekoitettuna
maissijauhoihin (leivittämistä varten)
öljyä friteeraamiseen
(Friteeraamisen sijaan voit myös paistaa kääryleet uunissa n. 20-30 minuuttia.)
Valmista marinadi appelsiinin mehusta, currysta, rosmariinista pippurisekoituksesta ja suolasta.
Huuhtele broilerinfileet juoksevalla vedellä ja poista mahdolliset rasvat ja luut.
Leikkaa jokainen file neljäksi pihviksi. Nuiji pihvejä ohuemmiksi.
Laita fileet reilun kokoiseen vuokaan ja hiero marinadi fileisiin. Jätä maustumaan jääkappiin noin tunniksi. Älä hävitä marinadia!
Soseuta juustot maitotilkan kera ja lisää myös kananmuna sekä korppujauhoja kunnes seos on riittävän tiivistä täytteeksi.
Laita kulhoon haarukalla sekoitettua kananmunaa ja toiseen kulhoon maissi- ja korppujauhoseos.
Aseta jokaiselle fileelle juustotahnaa sekä pekoniviipale. Rullaa kääryleeksi. Kääri vielä pekoniviipaleita käärön ympärille poikittain ja pitkittäin jotta saat tiiviin kokonaan pekonilla vuoratun tangon.
Lämmitä öljyä laajassa kattilassa ja laita öljyyn leipäpala. Kun leipa alkaa tiristä öljyssä, niin lämpötila alkaa olla sopiva friteeraukseen.
Sekoita kananmunaseokseen suolaa ja pippuria kasta kääryleet snsin kananmunaan, valuta hieman ja pyörittle jauhoseoksessa. Toista tämä pari kertaa.
Friteeraa kääryleet öljyssä yksi kerrallaan.
Perunalisäke
1 kg uusia perunoita
2 tlk ruokakermaa
100g keittokinkkua
etikkakurkkuja
Pese ja kuori perunat. Laita ne kattilaan höyrysiivilään ja anna kypsyä höyryssä n. 15 min.
Perunoiden on tarkoitus pysyä ehjinä.
Soseuta yhdessä etikkakurkut, ruokakerma ja paloiteltu kinkku. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.
Keitä kattilassa kanafileiden marinointiliemi kokoon.
Kun perunat ovat kypsiä, laita ne vuokaan ja kaada päälle marinadiliemi ja sen jälkeen päälle kermainen kinkkukastike.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti