sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Ivoltini di pollo impanati con contorno di patate novelle al vapore e salsa di panna e prosciutto

4 annosta

2    kokonaista broilerin rintafileetä
      pekonia
      Emmentalia
      (tai savustettua scamorza-juustoa
      tai goudaa.)
      rosmariinia
      currya
      pippurisekoitusta
      suolaa
      kananmuna
      suuri appelsiini
      korppujauhoja sekoitettuna
      maissijauhoihin (leivittämistä varten)
      öljyä friteeraamiseen
      (Friteeraamisen sijaan voit myös paistaa kääryleet uunissa n. 20-30 minuuttia.)


Valmista marinadi appelsiinin mehusta, currysta, rosmariinista pippurisekoituksesta ja suolasta.

Huuhtele broilerinfileet juoksevalla vedellä ja poista mahdolliset rasvat ja luut.
Leikkaa jokainen file neljäksi pihviksi. Nuiji pihvejä ohuemmiksi.

Laita fileet reilun kokoiseen vuokaan ja hiero marinadi fileisiin. Jätä maustumaan jääkappiin noin tunniksi. Älä hävitä marinadia!

Soseuta juustot maitotilkan kera ja lisää myös kananmuna sekä korppujauhoja kunnes seos on riittävän tiivistä täytteeksi.

Laita kulhoon haarukalla sekoitettua kananmunaa ja toiseen kulhoon maissi- ja korppujauhoseos.

Aseta jokaiselle fileelle juustotahnaa sekä pekoniviipale. Rullaa kääryleeksi. Kääri vielä pekoniviipaleita käärön ympärille poikittain ja pitkittäin jotta saat tiiviin kokonaan pekonilla vuoratun tangon.

Lämmitä öljyä laajassa kattilassa ja laita öljyyn leipäpala. Kun leipa alkaa tiristä öljyssä, niin lämpötila alkaa olla sopiva friteeraukseen.

Sekoita kananmunaseokseen suolaa ja pippuria kasta kääryleet snsin kananmunaan, valuta hieman ja pyörittle jauhoseoksessa. Toista tämä pari kertaa.

Friteeraa kääryleet öljyssä yksi kerrallaan.


Perunalisäke

1 kg    uusia perunoita
2 tlk    ruokakermaa
100g   keittokinkkua
           etikkakurkkuja

Pese ja kuori perunat. Laita ne kattilaan höyrysiivilään ja anna kypsyä höyryssä n. 15 min.
Perunoiden on tarkoitus pysyä ehjinä.

Soseuta yhdessä etikkakurkut, ruokakerma ja paloiteltu kinkku. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Keitä kattilassa kanafileiden marinointiliemi kokoon.

Kun perunat ovat kypsiä, laita ne vuokaan ja kaada päälle marinadiliemi ja sen jälkeen päälle kermainen kinkkukastike.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti