4-6 annosta
maalaisleipää
3 sellerin vartta
1 suuri sipuli
1 purjo
2 valkosipulin kynttä
1 rosmariinin oksa
kourallinen meiramia
1 tl rakuunaa
4 keskikokoista porkkanaa
1 purkillinen valkoisia papuja
1 purkillinen punaisia papuja
300g tuoreita herkkusieniä
(tai portobello)
2 rkl kuivattuja sekasieniä
2 keskikokoita perunaa
300g naudanlihaa
parmesaanin kuorta (kova osa)
vihreitä lehtikasviksia (pinaatti, lehtikaalit, villiyrtit ...)
200g herneitä
200g vihreitä papuja
suolaa
pippuria
extra-vergine oliiviöljyä
lasillinen ryhdikästä punaviiniä
Sulata pakastetut vihannekset huoneen lämmössä ja jätä odottamaan.
Jos käytät kuivattuja sieniä laita ne haaleaan veteen.
Pese ja leikkaa vihannekset n. 1 cm paloiksi. Kuori perunat ja paloittele nekin n. 1 cm paloiksi. Laita odottamaan.
Valuta pavut ja jätä odottamaan.
Puhdista ja viipaloi sienet.
Paloittele naudaliha n. 1 cm paloiksi.
Laita suureen kattilaan öljy, rosmariinin oksa, kuoritut ja litistetyt valkosipulin kynnet, sipuli, purjo, selleri, porkkana ja naudanliha, Anna hieman ruskistua (miedolla lämmöllä) ja lisää viini ja anna sen höyrystyä.
Kun viini on lähestulkoon höyrystynyt, lisää meirami ja rakuuna ja odota muutama minuutti. Lisää kuivatut sienet nesteineen. Kun neste on haihtunut, lisää perunet. Noin 10 min. päästä lisää myös tuoreet sienet. Odota muutama minuutti ja lisää kaikki loput vihannekset paitsi herneet ja pavut. Peitä vihannekset kuumalla vedellä ja lisää myös parmesaanin kuori.
Kun perunat ovat pehmenneet ja lisää herneet ja pavut. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 20 minuuttia ja maista. Keitossa ei tarvitse olla paljoa nestettä. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Tarjoile kuumana paahdetun maalaisleivän kera. Valuta päälle oliiviöljyä ja raasta pinnalle hieman parmesaania.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti