sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Suolaiset parmesaanikuuset


n. 15 kappaletta

3 dl        vehnäjauhoja
1 tl         leivinjauhetta
½ tl        suolaa
100 g     raastettua parmesaania
3 rkl       hienonnettuja oliiveja
1 rkl       hienonnettua rosmariinia
125 g     kylmää voita tai margariinia
½ dl       kylmää vettä

Voiteluun 1 kananmuna.
Koristeluun seesaminsiemeniä

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää juustoraaste, oliivit, rosmariini ja kylmä, kuutioitu rasva. Nypi aineet huolellisesti.

Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Painele taikina ohueksi levyksi (n. 3mm) voipaperin päällä, laita päälle kelmu ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin noin tunniksi.

Kääri rulla auki pöydälle ja poista kelmu. Leikkaa muotilla levystä pieniä kuusikuvioita (n. max. 5 cm). Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä.

Paista unnissa 200 °C 12-15 min. Anna jäähtyä. Tarjoile alkupaloina.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti