sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Mehevä omenapiiras


Pohja:

250 g         margariinia tai voita
1 dl            sokeria
4 dl            vehnäjauhoja
1                kananmuna

Täyte:

½ kg         omenoita
1 dl           sokeria
1 rkl          kanelia
½              sitruunan mehu
½              sitruunan kuori raastettuna

Voiteluun kananmuna

Nypi jauhot, sokeri ja rasva tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita. Anna taikinan jähmettyä kylmässä noin puoli tuntia.

Poista huuhdelluista omenoista siemenkodat ja raasta omenat. Sekoita raasteeseen sokeri ja kaneli. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Ota 2/3 taikinasta ja levitä se piirakkavuoan (halkaisija n. 25cm) pohjalle ja reunoille. Levitä täyte pohjan päälle.

Kaaviloi loppu taikinasta pyöreäksi levyksi ja aseta se täytteen päälle. (Voit käyttää apuna tuorekelmua. Jauhota ensin tuorekelmu ja painele taikina sen päällä pyöreäksi levyksi).

Voitele piiraan kansi kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.

Kypsennä uunin alaosassa, 200°C noin ½ tuntia. Voit tarjota heti tai vasta seuraavana päivänä.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti