sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Parmigiana di Melanzane


4 annosta

4           keskikokoista munakoisoa
100g     parmesaani-raastetta
4           keitettyä kananmunaa siivuina
100g     keittokinkkua
100g     mozzarellaa siivuina/kuutioina
             rypsiöljyä
             suolaa
             basilikaa


Voit myös tehdä erilaisen version ilman lihaa ja kananmunia. Jätä tällöin keittokinkku ja kananmunat pois ja tee kastike muutoin ohjeen mukaan, mutta ilman jauhelihaa, porkkanaa ja selleriä.
 
Bolognese-kastike: 

300 g     jauhelihaa
1            porkkanaa
1            sipulia
1            valkosipulinkynttä
              varsiselleriä
1  prk     tomaattimurska
1 prk      tomaattipyre
1 rkl       sokeria
              suolaa ja mustapippuria
              öljyä


Valmista ensin kastike:

Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun sipuli on kullankeltainen lisää porkkana pieninä palasina, samoin selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan. 


Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi. Ripottele siivuille hieman karkeaa suolaa, joka poistaa munakoison kirpeyden. Anna suolan vaikuttaa n. 15 min. Pyyhi suola pois ja paista munakoisoviipaleet runsaassa öljyssä kullankeltaisiksi.

Levitä uunivuoan pohjalle bolognese-kastiketta. Lado päälle munakoisosiivuja. Lisää parmesaaniraastetta sekä jälleen kerros bolognese-kastiketta. Lisää tämän päälle kananmunan siivuja, keittokinkkua ja mozzarellaa sekä basilikaa maun mukaan.

Laita vuoka uuniin 180 °C 40 min. ajaksi.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti