sunnuntai 3. joulukuuta 2017
Parmigiana di Melanzane
4 annosta
4 keskikokoista munakoisoa
100g parmesaani-raastetta
4 keitettyä kananmunaa siivuina
100g keittokinkkua
100g mozzarellaa siivuina/kuutioina
rypsiöljyä
suolaa
basilikaa
Voit myös tehdä erilaisen version ilman lihaa ja kananmunia. Jätä tällöin keittokinkku ja kananmunat pois ja tee kastike muutoin ohjeen mukaan, mutta ilman jauhelihaa, porkkanaa ja selleriä.
Bolognese-kastike:
300 g jauhelihaa
1 porkkanaa
1 sipulia
1 valkosipulinkynttä
varsiselleriä
1 prk tomaattimurska
1 prk tomaattipyre
1 rkl sokeria
suolaa ja mustapippuria
öljyä
Valmista ensin kastike:
Ruskista sipuli ja valkosipuli runsaassa öljyssä.
Kun sipuli on kullankeltainen lisää porkkana pieninä palasina, samoin selleri, jonka jälkeen lisää jauheliha ja anna sen ruskistua noin viisi minuuttia koko ajan hämmentäen.
Lisää tomaattimurska. Sekoita tomaattipyree tilkkaan vettä ja lisää kattilaan.
Anna hautua noin 20 - 60 minuutin ajan.
Leikkaa munakoiso ohuiksi siivuiksi. Ripottele siivuille hieman karkeaa suolaa, joka poistaa munakoison kirpeyden. Anna suolan vaikuttaa n. 15 min. Pyyhi suola pois ja paista munakoisoviipaleet runsaassa öljyssä kullankeltaisiksi.
Levitä uunivuoan pohjalle bolognese-kastiketta. Lado päälle munakoisosiivuja. Lisää parmesaaniraastetta sekä jälleen kerros bolognese-kastiketta. Lisää tämän päälle kananmunan siivuja, keittokinkkua ja mozzarellaa sekä basilikaa maun mukaan.
Laita vuoka uuniin 180 °C 40 min. ajaksi.
Tulosta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti