250 g Vialone- tai Carnaroli-riisiä
1 l lihalientä, mieluiten kanasta
200 g kananmaksaa (tai naudan, jos haluaa)
200 g kanan kivipiiroja (sydämiä tms.)
1 sipuli
1 sellerinvarsi
1 porkkana
½ lasia brandya
1 nokare voita
Suolaa ja pippuria
Nippu persiljaa silputtuna
Oliiviöljyä
4 rkl Grana Padano -juustoa
Valmista ensin liemi, mieluiten kanasta.
Leikkaa maksa ja kivipiirat pieniksi paloiksi.
Kuori ja pese kasvikset, silppua ne ja kuullota pannulla oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.
Kun kasvikset pehmenevät, lisää maksa ja kivipiirat, ruskista hyvin.
Lisää brandy ja kypsennä 30 minuuttia, sekoitellen ja lisää lientä tarvittaessa.
Lisää riisi, paahda hetki ilman lientä, jotta riisi saa makua.
Kypsennä kovalla lämmöllä 2–3 minuuttia.
Lisää lientä vähitellen, sekoittaen jatkuvasti, noin 15 minuutin ajan kunnes riisi on kypsää.
Ota pois liedeltä, lisää hienonnettu persilja, voi ja raastettu juusto.
Anna levätä kannen alla 2 minuuttia, sekoita ja tarjoile.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti