lauantai 22. marraskuuta 2025

Tirolilainen porsaanpaisti

Porsaanpaisti kypsennetään uunissa kullanruskeaksi, marinoidaan oluella, yrteillä ja sinapilla – tuloksena on erittäin murea ja maukas liha. Lisukkeena haudutettua keräkaalia, porkkanaa ja sipulia sekä makean-hapanta kastiketta.

Ainekset 18–20 annosta:

1 porsaanpaisti (5–6 kg)

6 sipulia

3 rkl hunajaa

5 rkl oliiviöljyä

3 rkl savupaprikaa

3 tl kuivattua valkosipulia

3 rkl karkeaa suolaa

3 rkl Dijonin sinappia

3 rkl timjamia

Iso nippu rosmariinia

1 l vaaleaa olutta


Kasvikset:

6 sipulia

6 porkkanaa

3 keskikokoista keräkaalia

450 ml vettä

6 rkl makean-hapanta tomaattikastiketta tai ketsuppia

Suolaa ja mustapippuria


Valmistele uuni.

Viillä nahkaan pieniä ruutuja, älä leikkaa lihaan asti. Jos paisti on iso, jaa kahteen osaan.

Hiero olutta paistin pintaan uunivuoassa.

Sekoita öljyyn kaikki muut ainekset paitsi olut ja rosmariini. Käytä rosmariinia "siveltimenä" ja työnnä sitä viiltoihin.

Lisää viipaloitu sipuli paistin ympärille, kaada olut päälle ja lisää rosmariini viiltoihin.

Peitä vuoka kaksinkertaisella foliolla, anna maustua tunti ennen paistamista.

Paista 200°C:ssa 1,5 tuntia.

Hauduta sillä välin porkkanaraaste ja sipuli pannulla oliiviöljyssä.

Lisää ohueksi suikaloitu kaali, sekoita, lisää vettä ja hauduta kannen alla 15 min. Lisää tomaattikastike/ketsuppi, suolaa ja pippuria.

Poista folio paistista ja paista vielä 30 min, jotta kuori rapeutuu.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile lämpimillä kasviksilla. 

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti