500 g vehnäjauhoja (0 tai 00)
250 ml lämmintä maitoa
½ tl fenkolinsiemeniä jauhettuna
7 g kuivahiivaa
1 kananmuna
100 g sokeria
60 g pehmeää voita
1 keltuainen + 1 tl maitoa voiteluun
Täyte:
380 g hyvin valutettua ricottaa
100 g sokeria
250g kreikkalaista jogurttia
1 kevyesti vatkattu valkuainen
Vadelmahilloa
Tomusokeria
Tuoreita vadelmia
Taikina:
Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää 1 tl sokeria, anna seistä 5–10 min. Lisää jauhot, sokeri, kananmuna ja fenkolinsiemenet, vaivaa. Lisää voi ja suola, vaivaa sileäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä noin 2 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertainen.
Täyte:
Sekoita ricotta ja sokeri, lisää smetana ja valkuainen, sekoita varovasti. Säilytä jääkaapissa.
Kauli taikina 1 cm paksuiseksi levyksi, nosta leivinpaperille. Leikkaa reunoihin hapsuja ja punoa ne. Anna levätä 15 min.
Levitä ricottatäyte keskelle, voitele reunat keltuaisella ja maidolla.
Paista 175°C:ssa 30–35 min. Anna jäähtyä ritilällä.
Koristelu:
Siivilöi tomusokeria reunoille, koristele hillolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoile halutessasi smetanan tai jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti