lauantai 22. marraskuuta 2025

Ricotta-juustoinen pandolce-kakku vadelmilla

Taikina:

500 g vehnäjauhoja (0 tai 00)

250 ml lämmintä maitoa

½ tl fenkolinsiemeniä jauhettuna

7 g kuivahiivaa

1 kananmuna

100 g sokeria

60 g pehmeää voita

1 keltuainen + 1 tl maitoa voiteluun

Täyte:

380 g hyvin valutettua ricottaa

100 g sokeria

250g kreikkalaista jogurttia

1 kevyesti vatkattu valkuainen

Vadelmahilloa

Tomusokeria

Tuoreita vadelmia


Taikina: 

Liuota hiiva lämpimään maitoon ja lisää 1 tl sokeria, anna seistä 5–10 min. Lisää jauhot, sokeri, kananmuna ja fenkolinsiemenet, vaivaa. Lisää voi ja suola, vaivaa sileäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä noin 2 tuntia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Täyte: 

Sekoita ricotta ja sokeri, lisää smetana ja valkuainen, sekoita varovasti. Säilytä jääkaapissa.


Kauli taikina 1 cm paksuiseksi levyksi, nosta leivinpaperille. Leikkaa reunoihin hapsuja ja punoa ne. Anna levätä 15 min.

Levitä ricottatäyte keskelle, voitele reunat keltuaisella ja maidolla. 

Paista 175°C:ssa 30–35 min. Anna jäähtyä ritilällä.


Koristelu: 

Siivilöi tomusokeria reunoille, koristele hillolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoile halutessasi smetanan tai jogurtin kanssa. 





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti