lauantai 8. helmikuuta 2025

Pizza Margherita

Taikina 20 hengelle (noin 4. uunipeltiin)

2 kg vehnäjauhoa
1 litra lämmintä vettä
100 g tuorehiivaa
100 g extraneitsytoliiviöljyä 50 g hienoa suolaa

Täyte

Tomaattipyreetä
Mozzarellaa
Tuoretta basilikaa
Extraneitsytoliiviöljyä
Suolaa


Liuota hiiva lämpimään veteen suuressa kulhossa.

Tee jauhoista kuoppa, lisää hiiva-vesiseos, öljy ja lopuksi suola. Vaivaa taikinaa pitkään käsin tai koneella, kunnes se on sileä ja kimmoisa.

Peitä taikina kostealla pyyhkeellä ja anna sen kohota lämpimässä, vedettömässä paikassa vähintään 2-3 tuntia tai kunnes se on kaksinkertaistunut.

Kun taikina on kohonnut, jaa se neljään yhtä suureen osaan.


Levitä taikinapala voidellulle uunipellille, muodosta reunus.

Lisää tomaattipyreetä, kuutioitu mozzarella, silputtu basilika, ripaus öljyä ja suolaa.

Paista 220 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes pizza on kullanruskea.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti