Taikina:
200 g sokeria
200 ml täysmaitoa
100 g voita
4 keskikokoista munaa
2 pkt kuivahiivaa
2:n sitruunan raastettu kuori Ripaus suolaa
Täyte:
500 g vispikermaa
200 g tomusokeria
Vaniljatanko (tai vaniljauutetta) Suklaarouhetta (valinnainen)
Koristelu:
Tomusokeria
Liuota hiiva lämpimään maitoon ja ripaukseen sokeria. Anna seistä 10 minuuttia.
Sekoita kulhossa jauhot, jäljellä oleva sokeri, suola ja raastettu sitruunan kuori. Lisää hiivaseos ja munat. Vaivaa taikinasta pehmeä ja kimmoisa. Lisää pehmennyt voi ja vaivaa edelleen kunnes taikina on sileää.
Laita taikina voideltuun kulhoon, peitä kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 2 tuntia tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
Sekoita ricotta, tomusokeri ja vaniljan siemenet (tai vaniljauute) tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti ricottaseokseen. Lisää halutessasi suklaarouhe.
Jaa kohotettu taikina noin 50-60 gramman paloiksi. Pyöritä palloiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle peltille. Paina jokaiseen palloon kuoppa ja täytä se täytteellä.
Paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes ne ovat pinnaltaan kullanruskeita.
Siirrä jäähtyneet lumihiutaleet tarjoiluvadille ja siivilöi päälle runsaasti tomusokeria.
Vinkkejä:
Kohoaminen: Hyvä kohoaminen tekee taikinasta pehmeän ja ilmavan.
Täyte: Voit varioida täytettä esimerkiksi marjoilla tai hillolla.
Koristelu: Tomusokerin lisäksi voit koristella lumihiutaleet esimerkiksi värikkäillä nonparelleilla tai mantelilastuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti