1 litra lämmintä vettä
100 g tuorehiivaa
100 g extraneitsytoliiviöljyä 50 g hienoa suolaa
Täyte
Tomaattipyreetä
Mozzarellaa
Kinkkua
Sieniä
Artisokkia
Mustia oliiveja
Kapriksia
Oreganoa
Extraneitsytoliiviöljyä
Suolaa
Liuota hiiva lämpimään veteen suuressa kulhossa.
Tee jauhoista kuoppa, lisää hiiva-vesiseos, öljy ja lopuksi suola. Vaivaa taikinaa pitkään käsin tai koneella, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
Peitä taikina kostealla pyyhkeellä ja anna sen kohota lämpimässä, vedettömässä paikassa vähintään 2-3 tuntia tai kunnes se on kaksinkertaistunut.
Kun taikina on kohonnut, jaa se neljään yhtä suureen osaan.
Levitä taikinapala voidellulle uunipellille.
Lisää tomaattipyreetä, kuutioitu mozzarella, kinkkua, sieniä, artisokan sydämiä, oliiveja, kapriksia, oreganoa, ripaus öljyä ja suolaa.
Paista 220 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pizza on kullanruskea.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti