lauantai 8. helmikuuta 2025

Napolilainen Brasciola

Napolilainen brasciola on perinteinen campanialainen liharuoka, maukas ja täynnä perinnettä. Rusinoiden ja pinjansiemenien käyttö on perinteinen osa reseptiä, mutta niitä voi korvata tai jättää pois oman maun mukaan. 

Resepti 20 hengelle.

2-3 kg naudanlihaa brascioloihin (esim. sisäfilee, härän ulkofilee tai lapa)
200 g leivänmuruja
100 g raastettua parmesaania
100 g raastettua pecorino romanoa
100 g sultana-rusinoita
100 g pinjansiemeniä
4 valkosipulinkynttä
Tuoretta persiljaa
1 muna
Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tomaattipyreetä maun mukaan
Punaviiniä maun mukaan
Kotitekoista leipää maun mukaan


Laita rusinat likoamaan lämpimään veteen 10 minuutiksi. Sekoita kulhossa leivänmurut, parmesaani, pecorino, valutetut rusinat, silputut pinjansiemenet, hienonnetut valkosipulit, persilja, muna, suola ja pippuri.

Taputtele liha ohuemmaksi. Täytä jokainen lihanpala täytteellä ja rullaa se tiukaksi. Kiinnitä rullat keittiölangalla.

Kuumenna oliiviöljyä suuressa kattilassa ja ruskista brasciolat joka puolelta.

Lisää punaviini ja anna alkoholin haihtua. Lisää tomaattipyree, peitä ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa.

Tarjoile kuumana, keitinliemessä ja paahdetun leivän kanssa.


Vaihtoehtoja:

Ilman rusinoita ja pinjansiemeniä: Voit korvata ne esimerkiksi silputuilla kapriksilla, mustilla oliiveilla tai suolatuilla anjoviksilla.

Muut yrtit: Persiljan lisäksi voit käyttää muita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa tai minttua.

Juusto: Voit käyttää vain yhtä lajia raastettua juustoa tai erilaisten juustojen sekoitusta.


Vinkkejä 20 hengelle:

Kypsentäminen: Jos valmistat suuren määrän brascioloja, saatat tarvita useamman kattilan tai voit kypsentää ne uunissa.

Kypsennysaika: Kypsennysaika riippuu lihan paksuudesta. Tarkista kypsyys haarukalla: lihan tulee olla mureaa ja helposti irtoavaa.


Kastike: Brasciolan keitinliemi on täydellinen pastakastikkeeksi, esimerkiksi paccherien tai zitien kanssa.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti