sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Sekahedelmäpiiras (Crostata di frutta mista)

Taikina:
300 g vehnäjauhoja
150 g kylmää voita kuutioituna
100 g tomusokeria
1 kananmuna
Sitruunan raastettu kuori 
Ripaus suolaa 

Täyte:
500 g erilaisia marjoja tai hedelmiä sekaisin (mansikat, mustikat, vadelmat, herukat, persikat jne.)
100 g sokeria
2 ruokalusikallista maissitärkkelystä
Puolikkaan sitruunan mehu 


Sekoita kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri ja suola. Lisää kuutioitu kylmä voi ja työstä nopeasti käsin, kunnes saat hiekkaisen koostumuksen.

Lisää kananmuna ja raastettu sitruunankuori. Työstä taikina palloksi. Kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Ota taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla pinnalla. 

Vuoraa piirakkavuoka taikinalla, huolehtien siitä, että reunat peittyvät hyvin. Pistele taikinan pohja haarukalla ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 0 C:ssa noin 15-20 minuuttia tai kunnes kuori on kevyesti kullanruskea.

Sekoita kulhossa pestyt ja paloitellut hedelmät ja marjat sokeriin, maissitärkkelykseen ja sitruunamehuun. Täytä esipaistetun piirakan pohja hedelmäseoksella.

Paista piirakkaa 180 0 C:ssa noin 25-30 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat pehmeitä ja kuori on kullanruskea.

Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.







Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti