sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Reccon focaccia (Focaccia di Recco-Liguria)


Taikinan ainekset: 
500 g "00" -vehnäjauhoja
250 ml vettä
2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä 1 tl suolaa

Täytteen ainekset:
300 g stracchino-juustoa (tai vaihtoehtoisesti 1/3 ricottaa, 1/3 mascarponea, 1/3 suolattua levitettävää juustoa) 



Sekoita suola vehnäjauhojen kanssa suuressa kulhossa. Lisää oliiviöljy ja vesi. Sekoita, kunnes saat tasaisen taikinan.

Siirrä taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan, kunnes se on sileä ja kimmoisa. Peitä taikina kostealla liinalla ja anna sen levätä vähintään 30 minuuttia.

Kuumenna uuni mahdollisimman korkeaan lämpötilaan.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin osa ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Pilko stracchino-juusto paloiksi ja jaa se tasaisesti ensimmäisen taikinalevyn päälle.

Peitä juusto toisella taikinalevyllä, sulje reunat hyvin, jotta juusto ei valu paistamisen aikana.

Käytä sormiasi tekemään reikiä focaccian pintaan.

Paista Focaccia di Recco kuumassa uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea ja rapea.

Ota focaccia pois uunista ja anna sen jäähtyä hetken ennen leikkaamista. Tarjoa lämpimänä, nauttien ohuen taikinan ja kermaisen juuston herkullisesta yhdistelmästä.





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti