sunnuntai 11. helmikuuta 2024

Milanolainen risotto (Risotto alla milanese)

4 annosta


320 g Carnaroli- tai Arborio-riisiä
1 keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
60 g voita
60 ml extra-neitsytoliiviöljyä
1 pussi sahramia (noin 0,1 g)
120 ml kuivaa valkoviiniä
1,5 1 kuumaa kasvis- tai lihaliemikuutiota
Suolaa maun mukaan
60 g raastettua Parmigiano Reggiano -juustoa 


Kiehauta liemi. Ota pieni osa lientä erilleen ja liuota sahrami siihen.

Lämmitä puolet voista ja puolet oliiviöljystä suuressa paistinpannussa. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullota se keskilämmöllä, kunnes se muuttuu läpinäkyväksi.

Lisää riisi sipulin joukkoon ja paahda sitä muutama minuutti sekoittaen jatkuvasti kunnes jyvät ovat hieman kullanruskeita.

Kaada valkoviini riisin päälle ja sekoita kunnes se haihtuu.

Ala lisätä lientä risottoon vähitellen ja sekoittaen jatkuvasti. Varmista, että liemi pysyy koko ajan lämpimänä.

Lisää liemi, johon sahrami on liuotettu.

Jatka liemen lisäämistä sitä mukaa kun riisi imee nestettä. Jatka sekoittamista. Risoton kypsennys kestää noin 18-20 minuuttia.

Kun risotto on melkein valmis, lisää jäljellä oleva voi ja raastettu Parmigiano Reggiano. Sekoita hyvin.
Lisää suolaa oman maun mukaan.

Anna risoton levätä muutaman minuutin ennen tarjoilua. Valinnaisesti voit koristella ylimääräisellä Parmigiano Reggianolla ja ripauksella sahramia.


Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti