maanantai 6. marraskuuta 2023

Kurpitsaa salsiccia- ja scamorza-rigatoneilla

(6 annosta) 

1 keskikokoinen Delica-kesäkurpitsa (Italiassa ne ovat raidallisia ja vihreitä kuoriltaan)
400 g rigatoni-pastaa
3 pientä fenkolisalsicciaa
puoli lasillista valkoviiniä
yksi kokonainen scamorza (noin 200 g)
tarvittaessa Grana Padano-juustoa
suolaa pastaveteen tarpeen mukaan
ekstra-neitsytoliiviöljyä tarpeen mukaan.


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Pese kurpitsa ja leikkaa yläosa niin, että saat muodostettua hatun. 

Poista siemenet ja rihmasto. 

Voitele sisäpuoli hieman oliiviöljyllä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria. 

Paista kurpitsaa 200 asteessa hatun kanssa noin kahden tunnin ajan. 

Noin 20 minuuttia ennen kurpitsan kypsymisen loppua laita vesi kiehumaan suolan kanssa rigatonien keittämiseksi (noudata pakkauksen suosituksia keittoaikoja varten).

Paista pannulla salsicciojen sisältö. Heti kun salsicciat ovat muuttaneet väriään, lisää valkoviini. 

Leikkaa samalla scamorza kuutioiksi. 

Valuta pasta al dente ja sekoita siihen oliiviöljyä. 

Sekoita sitten salsiccia ja scamorza pastaan.

Ota kurpitsa uunista ja täytä se pastalla salsiccian ja scamorzan kanssa. Raasta päälle reilusti Grana Padano-juustoa. 

Nauti rigatonit, salsiccia ja scamorza osittain kurpitsan lihan kera.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti