maanantai 6. marraskuuta 2023

Kanapaté- ja tonnikalapaté-bruschetta

"Bruschettato" tarkoittaa kotitekoisia leipäviipaleita, jotka paahdetaan uunissa tai grillissä.

Kanapaté-bruschetta. 

Ainekset 4 hengelle:

250 g kananmaksaa
3 salvianlehteä
2 valkosipulinkynttä
puoli lasillista valko- tai roséviiniä
50 g voita
1/2 litraa lihalientä.
suolaa ja pippuria maun mukaan
paahdettua leipää

Pese ja paloittele kananmaksat; paista maksapaloja pannulla 20 g voin, salvian ja hienonnetun valkosipulin kanssa kohtalaisella lämmöllä 10 minuuttia, lisää suolaa, sitten kaada päälle viini ja anna sen haihtua kokonaan. 

Soseuta maksat, kunnes saat tasaisen ja sileän seoksen. Sekoita patéhen voi ja kauhallinen lihalientä, ja anna sen jäähtyä kokonaan. 

Tarjoa paté paahdettujen leipäpalojen päällä.


Tonnikalapaté-bruschetta.

Ainekset 4 hengelle: 

200 g öljystä valutettua tonnikalaa
1 ruokalusikallinen hienonnettua kuivattua tomaattia
1 täysi teelusikallinen hienonnettua kaprista
3 ruokalusikallista majoneesia
tarvittaessa suolaa
paahdettua leipää.

Laita kaikki ainekset, paitsi majoneesi, tehosekoittimeen. Hienonna, kunnes saat tasaisen tahnan. Laita tonnikalatahna lasimaljaan ja sekoita joukkoon majoneesi. Lisää suolaa tarvittaessa. 

Levitä seos paahdettujen leipäviipaleiden päälle.




Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti