maanantai 6. marraskuuta 2023

Kuorrutettu suklaakakku lehtitaikinasta - "tuhatlehtinen"

(20 annosta) 

4 pyöreää lehtitaikinalevyä
4 ruokalusikallista tomusokeria 

Suklaatäyte: 
1 litra maitoa
1 tl vaniljaesanssia
1 sitruunan kuori
8 keltuaista
200 g sokeria
40 g maissitärkkelystä
40 g vehnäjauhoja
150 g hienonnettua tummaa suklaata
300 ml kermaa 

Kuorrute:
250 g tomusokeria
muutama ruokalusikallinen vettä
30 g tummaa suklaata


Aseta lehtitaikina-arkki uunipellille ja pistele sitä huolellisesti haarukalla molemmilta puolilta.

Ripottele sitten päälle yksi ruokalusikallinen tomusokeria ja paista 200 asteessa 15 minuuttia. Jos taikina pullistuu liikaa ensimmäisten 15 minuutin aikana, pistele sitä uudelleen haarukalla. Paista kaikki 4 lehtitaikinaa: 3 niistä käytetään kerroksiin ja 1 murskataan myöhempää koristelua varten. 

Hienonna suklaa.

Valmista suklaakreemi laittamalla kaikki ainekset, paitsi suklaa, korkeareunaiseen astiaan.

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella 2 minuuttia. Kaada tällä tavoin sekoitettu neste mieluiten tarttumattomaan pannuun. 

Kuumenna kohtuullisella lämmöllä sekoittaen jatkuvasti puu- tai silikonilastalla kunnes seos alkaa kiehua ensimmäisen kerran. Älä pysäytä sekoittamista missään vaiheessa. 

Kun kreemi alkaa sakeutua, ota se pois liedeltä ja lisää aikaisemmin hienonnettu suklaa. Sekoita hyvin, kunnes suklaa on täysin sulanut. Jäähdytä.

Kun kreemi on täysin jäähtynyt, vatkaa 300 ml kermaa ja sekoita se varovasti kreemin joukkoon. Sen jälkeen laita kreemi pursotuspussiin, jossa on suuri suutin, ja jätä hieman kreemiä sivuun kakun reunoja varten. 

Kokoa kakku aloittamalla lehtitaikinalevystä ja täytä se kerroksella kreemiä, sitten taas lehtitaikinaa ja sitten kerros kreemiä, ja päätä lehtitaikinaan, varmistaen, että sileämpi puoli jää ylöspäin. Paina kevyesti. Levitä jäljellä oleva kreemi kakun reunoille ja painele siihen murennetun lehtitaikinalevyn muruset. 

Sulata mikroaaltouunissa tai vesihauteessa 30 g tummaa suklaata ja kaada se pieneen leivinpaperitötteröön. 

Valmista kuorrute laittamalla 250 g tomusokeria kulhoon ja lisää vähitellen tarvittava määrä kuumaa vettä, kunnes saat juoksevan, mutta ei liian nestemäisen koostumuksen.

Kaada kuorrute heti kakun päälle ja tee siihen suklaalla vaaka- ja pystysuoria raitoja.

Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi ja nauti heti sen jälkeen.






Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti