320 g spagettia
6 murskattua valkosipulinkynttä
1 viipaloitu tulinen chili
1 dl oliiviöljyä
karkeaa suolaa maun mukaan (spagetin kypsentamiseen)
raastettua roomalaista pecorinoa maun mukaan
8 hienonnettua mintunlehtea.
Kuumenna öljya valkosipulin ja chilin kanssa, kunnes ne pehmenevat ja voit tuntea tuoksun.
Ota paistinpannu liedeltä, kun valkosipuli on saanut hieman väriä.
Kiehauta runsaasti vetta suolan kanssa. Anna veden kiehua, kun laitat spagetit siihen ja paina niitä varovasti kunnes ne pehmenevät ja peittyvät kokonaan veteen. Keita 8 minuuttia.
Nosta spagetti nopeasti esim. spagettikauhalla kattilasta pannulle valkosipulin ja chilin joukkoon. Ei tarvitse valuttaa, mutta varo öljyn roiskumista.
Sekoita spagettia pannulla, joka on kuumalla, mutta sammutetulla liedellä ja mausta öljylla, valkosipulilla ja chilipippurilla.
Tarjoile spagetti maustettuna runsaalla ripauksella pecorino romanoa ja käsin hienonnettua minttua.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti