lauantai 10. maaliskuuta 2018

Pannuleipä


Taikina sama, kuin pizzapohjassa:

25g          hiivaa
1,5 dl       vettä
1 rkl         oliiviöljyä
1 tl           suolaa
n. 3,5 dl   vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37°C). Murenna hiiva astiaan. Kaada neste hiivan sekaan ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää oliiviöljy ja suola. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan.

Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla pöydällä. Laita taikina takaisin astiaan ja anna sen nousta peitettynä vedottomassa paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpiämään 200°C.


Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli taikina pyöreäksi pannulle sopivaksi levyksi. Paista öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä kypsäksi ja kunnes pinta saaa hieman
väriä.

Voit myös jättää suolan pois taikinasta ja ripotella sitä pintaan paistamisen jälkeen.

Sopii myös nuotiolla valmistettavaksi.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti