sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

La Colomba Pasquale

Pääsiäiskyyhkynen

8 - 10 annosta

La Colomba Pasqualen resepti on peräisin 1900-luvun alusta. Sen jälkeen siitä on tullut perinteinen italialainen pääsiäisleivonnainen. Sen valmistus vaatii runsaasti aikaa ja monia työvaiheita.

La colomba symboloi rauhaa, rakkautta ja veljeyttä.

Tämä resepti on yksinkertaistettu, mutta silti maukas versio.

350 g         vehnäjauhoja (tyyppiä "00")
3                kananmunaa
150 g         sokeria
90 g           auringonkukkaöljyä
2 dl            maitoa
1                appelsiinin kuori raastettuna
1                sitruunan kuori raastettuna  
2 tl             leivinjauhetta
150 g         suklaarouhetta
2 g             suolaa

Kuorrutus:

1                kananmunan valkuainen
30 g           hienoa mantelirouhetta / mantelijauhoa
40 g           tomusokeria

Koristeluun:

2 rkl           raesokeria
2rkl            manteleita

Erottele kananmunien keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja laita sivuun odottamaan.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää appelsiini- ja sitruunankuoriraaste. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Lisää haalea (n. 35 °C) maito. Lisää vähitellen jauhot, jotka on valmiiksi siivilöity ja joihin on lisätty leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää suklaarouhe. Kääntele nuolijalla valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan.

Peitä astia ja anna taikinan levätä 15 - 20 min. Vuoraa vuoka voipaperilla. Laita uuni lämpiämään, 180 °C. 


Kuorrutuksen valmistus:
Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Murskaa mantelit hienoksi rouheeksi ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Lisää tomusokeri.


Paistaminen:
Kaavi taikina vuokaan tasaisesti ja päällystä kuorrutteella.

Ripottele päälle kokonaisia manteleita ja raesokeria.

Paista 50 -  60 minuuttia uunin keskiosassa.

Anna jäähtyä ennen syömistä. Parhaillaan seuraavana päivänä.





Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti