lauantai 3. joulukuuta 2016

Salsiccia Siciliana/Napoletana

Perinteinen sisilialainen maustettu makkara

1 kg           sian lapaa (tai kassleria tai ulkofilettä)
n. 200 g     silavaa
1/4 dl         suolaa
n. 30 g       fenkolin siemeniä (villifenkolia)
20 g           rouhittua mustapippuria
                  lampaan suolta
                  (mozzarellaa)
                  (valkosipulia)

Jauha sian lapa lihamyllyssä melko isorakeiseksi. Jauha sekaan myös silava ja mausta seos pippurilla, suolalla ja fenkolin siemenillä. Sekoita ainekset hyvin, jotta massa maustuu tasaisesti.

Joissakin versioissa massaan lisätään myös aurinkokuivattua tomaattia tai pistaasin muruja.

Makkaran tekoon kannattaa mieluiten käyttää lampaan suolta, koska se on kapeaa, ja makkara kypsyy paistettaessa nopeammin.

Täytä suoli makkaramassalla. Valmiiseen makkaraan on syytä tehdä reikiä hammastikullla/haarukkalla, jotta siihen ei jää ilmaa.

Kiinnitä makkara esim. grillitikuilla "spiraaliksi" ja paista pannulla.










Lisää aluksi pannulla vain hieman vettä (ei öljyä) ja anna kypsyä  jonkin aikaa kunnes vesi haihtuu. Lisää öljyä, jotta pinta sa hieman väriä. Käännä spiraali ja ruskista toiseltakin puolelta. Lisää loppuvaiheessa hieman punaviiniä (tai valkoviiniä) ja anna sen haihtua.

Tarjoa esimerkiksi rosmariinilla maustettujen lohkoperunoiden ja herneiden (Piselli primavera) kera.



Tulosta

1 kommentti: