Jauheliha-latva-artisokkatanko, salami-juustotäyte
5annosta600 g jauhelihaa (sika-nauta)
150 g korppujauhoja
2 dl maitoa
150 g Parmigiano-raastetta
100 g salamimakkaraa
100 g Edam-juustoa siivuina
3 latva-artisokan sydäntä
4 kananmunaa
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
persiljaa
Kuori artisokan lehdet ja käytetään vain pehmeä ydin. Keitä ytimet suolavedessä n. 10-15 min (al dente). Jäähdytä ja paloittele ytimet.
Lisää jauhelihan sekaan kananmunat, persilja silputtuna, valkosipuli pieninä kuutioin, parmigiano-raaste sekä maitoon sekoitetut korppujauhot. Lisää vielä oliiviöljy ja sekoita hyvin.Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä jauhelihamassa uunipellin päälle. Laita levyb keskelle pitkittäin artisokan sydämet, edam-juustosiivut ja salami kuutioina. Käännä levyn reunat täytteen päälle ja sulje päädyt. Kääri tiukasti leivinpaperiin (jota on noin 1-2 kerrosta) ja sulje päädyt.
Paista uunissa 180°C noin 45 minuuttia. Avaa/leikkaa käärepaperi varovasti loppuvaiheessa ja anna pinnan ruskistau vielä uunissa hetken aikaa. Anna rullan vetäytyä vähintään 10 min. ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
Tarjoillaan rosmariinilla maustettujen lohkoperunoiden tai salaatin kera.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti