lauantai 3. joulukuuta 2016

Polpettone di carne ai carciofi

Jauheliha-latva-artisokkatanko, salami-juustotäyte

5annosta

600 g        jauhelihaa (sika-nauta)
150 g        korppujauhoja
2 dl           maitoa
150 g        Parmigiano-raastetta
100 g        salamimakkaraa
100 g        Edam-juustoa siivuina
3               latva-artisokan sydäntä
4               kananmunaa
1               valkosipulin kynsi
3 rkl          oliiviöljyä
                 suolaa ja pippuria
                 persiljaa

Kuori artisokan lehdet ja käytetään vain pehmeä ydin. Keitä ytimet suolavedessä n. 10-15 min (al dente). Jäähdytä ja paloittele ytimet.

Lisää jauhelihan sekaan kananmunat, persilja silputtuna, valkosipuli pieninä kuutioin, parmigiano-raaste sekä maitoon sekoitetut korppujauhot. Lisää vielä oliiviöljy ja sekoita hyvin.Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä jauhelihamassa uunipellin päälle. Laita levyb keskelle pitkittäin artisokan sydämet, edam-juustosiivut ja salami kuutioina. Käännä levyn reunat täytteen päälle ja sulje päädyt. Kääri tiukasti leivinpaperiin (jota on noin 1-2 kerrosta) ja sulje päädyt.

Paista uunissa 180°C noin 45 minuuttia.  Avaa/leikkaa käärepaperi varovasti loppuvaiheessa ja anna pinnan ruskistau vielä uunissa hetken aikaa. Anna rullan vetäytyä vähintään 10 min. ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.


Tarjoillaan rosmariinilla maustettujen lohkoperunoiden tai salaatin kera.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti