lauantai 17. tammikuuta 2015

Suklaamousse

4 annosta

125 g    tummaa suklaata
1           kananmuna
2 rkl      konjakkia (tai Contreauta tai rommia ...)
3 dl       kuohukermaa

Sulata suklaa. Jos käytät mikroa, kuumenna pienellä teholla 30 s. kerrallaan ja sekoita välillä nuolijalla, kunnes suklaa on sulanut. Jos käytät vesihaudetta, varo ettei suklaan sekaan pääse vettä.

Anna jäähtyä hieman, lisää muna ja sekoita nuolijalla, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kolmannes kermavaahdosta suklaan sekaan ja sekoita. Kaada suklaa-kermaseos kermavaahdon sekaan ja sekoita varovasti nuolijalla.

Kaada seos annoskulhoihin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Tarjoa sellaisenaan tai marinoitujen luumujen tai marjojen kera.







Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti