torstai 19. joulukuuta 2024

Lohikori katkaravuilla


Koreihin:

10 filotaikinalevyä (yhdestä levystä saa kaksi koria)
80 g sulatettua voita (tai ekstra-neitsytoliiviöljyä voiteluun)

Täytteeseen:

300 g tuoretta lohifileetä
300 g katkarapuja (kuorineen)
1 iso punainen paprika
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Koristeluun :

Tuoreita persiljanlebtia tai ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ruokakermaa (valinnainen, jos haluat täytteesta kermamaisemman)
Ripaus paprikamaustetta (valinnainen)
Persiljaa tai ruohosipulia maun mukaan


Filotaikinakorien valmistus:

Kuumenna uuni 180 °C:een.

Leikkaa filotaikinalevyt noin 10x10 cm:n neliöiksi. Yhteen koriin tarvitaan kolme neliötä päällekkäin.

Voitele jokainen neliö sulatetulla voilla (tai öljyllä) saadaksesi niistä pehmeitä ja kiiltävia.

Aseta neliöt päällekkäin niin, että kulmat menevät limittäin ja muodostavat kukkamaisen kuvion.

Aseta neliöt muffinssivuokaan tai leivosvuokiin, paina kevyesti muotoillaksesi korin.

Paista 10-12 minuuttia, kunnes korit ovat kullanruskeita ja rapeita. Anna jäähtyä ja siirrä sivuun.


Täytteen valmistus:

Katkarapujen puhdistus: Poista päät, kuoret ja suoli katkaravuista. Pilko katkaravut karkeasti.

Pese paprika, poista siemenet ja sisäkalvot, ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Paistaminen: Kuumenna pannulla 2 rkl oliiviöljyä ja murskattu valkosipulinkynsi.

Lisää paprikakuutiot ja paista 5-7 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Poista valkosipuli.

Lisää lohikuutiot ja katkaravut. Paista viela 5 minuuttia ja sekoita varovasti.

Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää sitruunamehua raikkaan maun saamiseksi.

Jos haluat täytteen kermaisemmaksi, lisää ruokakerma ja hauduta 1 minuutti.


Korien kokoaminen:

Täytä jokainen filotaikinakori lohi-, katkarapu- ja paprikatäytteellä.

Koristele tuoreilla persiljanlehdillä tai ruohosipulisilpulla.


Etukäteisvalmistelu: Voit valmistaa korit ja täytteen etukäteen. Täytä korit vasta juuri

ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät rapeina.


Muunnelmat: Paprikan voi korvata kesäkurpitsalla, tai täytteeseen voi lisätä ripauksen

chilijauhetta tuomaan hieman tulisuutta.

Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti