torstai 19. joulukuuta 2024

Cavatellit tuoretomaattikastikkeen ja mozzarellapallojen kera

Ainekset (2 kg cavatelleja varten):

1,2 kg durumvehnäjauhoja
600ml lämmintä vettä
Ripaus suolaa (valinnainen)


Aseta durumvehnäjauhot työpöydälle tai isoon kulhoon keoksi.

Kaada lämmin vesi vähitellen jauhojen keskelle ja sekoita haarukalla tai käsin.

Lisãä suolaa, jos haluat maustaa taikinaa kevyesti.

Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileäa, joustavaa ja ei tartu käsiin (10-15 minuuttia).


Kääri taikina kelmuun tai peitä se puhtaalla liinalla.

Anna levätä huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia, jotta taikina muuttuu helpommin työstettäväksi.


Jaa taikina pieniin osiin ja pyritä noin 1 cm:n paksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi.

Paina jokaista palaa kahdella sormella ja liu'uta kevyesti taaksepäin saadaksesi koveran muodon.


Aseta cavatellit jauhotetulle alustalle yhdeksi kerrokseksi, etteivät ne tartu toisiinsa.

Voit keittää ne heti tai antaa niiden kuivua muutaman tunnin.


Tuoretomaattikastikkeen ainekset:

2,5 kg kypsia tomaatteja (esim. San Marzano tai Piccadilly)
4 valkosipulinkynttä
8 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Ripaus suolaa
2 tuoretta basilikan oksaa

Koristeluun:

500 g kirsikkatomaatteja tai luumutomaatteja
4 rkl sokeria
4 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Ripaus suolaa
Oreganoa tai kuivattua timjamia (valinnainen)

Lopuksi:

500 g mozzarellapalloja
Tuoretta basilikaa koristeluun
Pecorino-juustoa raastettuna


Tomaattikastike

Kiehauta tomatit 30-40 sekuntia, jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä ja kuori.

Poista siemenet ja pilko hedelmäliha.

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja lisää murskatut valkosipulit. Paista, kunnes ne ovat kullanruskeita, ja poista ne sitten pannulta.

Lisää tomaattimurska ja suola. Hauduta keskilämmöllä 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi basilikan oksa maustamaan kastiketta.


Kirsikkatomaattien paahtaminen:

Kuumenna uuni 140 °C:een.

Halkaise tomaatit ja aseta ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin.

Ripottele päälle sokeria, oliiviöljyä, suolaa ja halutessasi oreganoa tai timjamia.

Paahda noin 1,5 tuntia, kunnes ne ovat kutistuneet mutta eivät täysin kuivia.


Cavatellien keittäminen:

Kiehauta runsaasti suolattua vettä.

Keitä cavatelleja, kunnes ne nousevat pintaan.

Valuta ja sekoita suoraan tomaattikastikkeeseen.


Tarjoilu

Asettele cavatellit lautasille kastikkeen kanssa.

Lisää mozzarellapalloja, joko kokonaisia tai puolikkaita.

Koristele paahdetuilla tomaateilla ja basilikan lehdillä.

Viimeistele halutessasi oliiviöljytilkalla.



Tulosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti