Kevyt resepti 10 keskikokoiselle sisilialaiselle cannolille. Vähemmän sokeria ja rasvaa mutta silti maukas. Paistamme cannolin kuoret uunissa ja käytämme kevyttä ricottatäytettä.
150 g vehnäjauhoja
15 g kaakaojauhetta (valinnainen, tummaa väriä varten)
20 g sokeria
Tarvikkeet:
Sylinterimäiset cannolimuotit (tai vaihtoehtoisesti pieniä sylintereiksi muotoiltuja foliopaloja).
Ainesosat cannolin kuorille
15 g kaakaojauhetta (valinnainen, tummaa väriä varten)
20 g sokeria
1 tl appelsiinimehua
1 tl marsalaa tai makeaa valkoviiniä
Ripaus suolaa
40 ml kylmää vettä
1 rkl oliiviöljyä (kuoren rapeuden parantamiseksi, vaihtoehtona voille)
1 tl marsalaa tai makeaa valkoviiniä
Ripaus suolaa
40 ml kylmää vettä
1 rkl oliiviöljyä (kuoren rapeuden parantamiseksi, vaihtoehtona voille)
Ainesosat kevyelle ricottatäytteelle
500 g valutettua lampaan ricottaa
60 g tomusokeria
50 g tummaa suklaahippua (valinnainen)
Raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta (maun mukaan)
Kanelijauhetta (maun mukaan)
60 g tomusokeria
50 g tummaa suklaahippua (valinnainen)
Raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta (maun mukaan)
Kanelijauhetta (maun mukaan)
Kuorten valmistus
Sekoita kulhossa jauhot, kaakao (jos käytät), sokeri ja suola.
Lisää appelsiinimehua, marsala ja oliiviöljy, ja sekoita vähitellen kylmää vettä, kunnes saat tasaisen ja tiiviin taikinan.
Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Kauli taikina noin 1-2 mm paksuiseksi levyksi.
Leikkaa siitä ympyröitä (noin 10-12 cm halkaisijaltaan) ja kiedo ne muottien ympärille, sulje reunat pienellä määrällä vettä.
Aseta sylinterit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 astetta noin 12-15 minuuttia tai kunnes kuoret ovat kullanruskeita.
Anna kuorien jäähtyä ja poista ne varovasti muoteista.
Täytteen valmistus
Jos haluat sileämmän koostumuksen, siivilöi ricotta ja sekoita se tomusokerin kanssa.
Lisää raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta sekä ripaus kanelia tuomaan raikasta ja kevyttä makua.
Sekoita joukkoon suklaahiput varovasti.
Laita täyte pursotuspussiin ja säilytä jääkaapissa täyttöön asti.
Kokoonpano
Täytä kuoret ricottatäytteellä juuri ennen tarjoilua, jotta kuoret pysyvät rapeina.
Halutessasi voit ripotella cannolien päälle hieman tomusokeria.
Vinkkejä keventämiseen
Ricotta: Valitse kevyt ricotta ja valuta se hyvin, jotta täytteestä tulee kevyempi.
Vaihtoehtoiset makeutusaineet: Voit vähentää kaloreita käyttämällä luonnollisia makeutusaineita, kuten erytritolia tomusokerin sijaan (laske vastaava annos).
Tumma suklaa: Valitse 70-80 % tumma suklaa, joka vähentää lisättyjen sokerien määrää mutta säilyttää intensiivisen maun.
Tulosta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti