(4 annosta)
600g naudanlihaa (mieluiten vasikanlihaa)
50g voita
0,5 l kasvislienta
3 punasipulia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
0,5 lasillista valkoviinia
2 prk tonnikalaa vedessa
2 munaa
1tl sitruunamehua
maun mukaan auringonkukka- tai oliiviöljyä
koristeeksi kapriksia ja kirsikkatomaatteja.
Poista naudanlihapalasta rasva, mutta älä liikaa. Hiero pintaan hieman karkeaa suolaa ja mustapippuria.
Sulata voi ja lusikallinen oliiviöljyä isossa paistinpannussa. Ruskista naudanliha erittäin kuumassa voissa ja öljyssa usein käännellen, kunnes se muuttaa väriä hasselpähkinän väriseksi.
Laita toiseen pannuun tilkkanen öljyä ja kypsennä punasipuliviipaleet. Mausta ripauksella karkeaa suolaa ja
pippuria.
Aseta naudanliha sipulipedille, peitä pannu ja kypsennä 5-6 minuuttia keskilämpötilalla.
Lisää viini ja kauhallinen kasvislientä nostaen kypsennyslämpötilaa. Anna kaiken viinin haihtua.
Huolehdi, ettei liha kuivu, valellen sitä kastikkeella.
Lisää tilkka öljya ja ripaus pippuria lihan päälle.
Lisää nyt kaikki tonnikala naudanlihan ympärille ja peitä pannu. Kypsennä 1,5h erittäin alhaisessa lämpötilassa.
Kun naudanliha on kypsää, anna sen jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne tarjoiluvadille.
Säilyta tonnikalakastike.
Valmista nyt tonnikalamajoneesi.
Laita lieriömäiseen astiaan kaksi kokonaista munaa ja ripaus hienoa suolaa, 2rkl auringonkukkaöljyä ja teelusikallinen sitruunamehua. Vatkaa majoneesi sauvasekoittimella. Lisää öljyä hitaasti nauhana kunnes koostumus on hyvä. Tarkista suola.
Jos haluat majoneesin, jossa on hieman enemmän makua, lisää hieman oliiviöljyä aina hitaasti ohuena nauhana.
Ota toiseen astiaan 2/3 majoneesista. Sekoita nyt tonnikalakastike jäljelle jääneen majoneesin kanssa niin, etta saat tasaisen tahnan. Sekoita varovasti joulloon loppu majoneesi.
Levitä tonnikalamajoneesi tasaisesti vasikanlihaviipaleille lusikalla. Koristele kapriksilla ja kirsikkatomaateilla. Voit myös lisätä hieman sardellifileitä.
Laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi ja tarjole kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti